torstai 1. maaliskuuta 2012

Hestonin Illallinen


Eilen koitti vihdoin päivä kun päästiin syömään Dinner by Heston Blumenthaliin Knightsbridgessa. Tein varauksen jo kuukausi sitten ja tää oli ensimmäinen mahdollinen vapaa pöytävaraus. Ei ollakkaan käyty missään kunnolla syömässä sitten joulukuun. Odotukset paikalle oli todella kovat kaiken sen viime vuotisen hehkutuksen takia. 


Paikka sai heti Michelin tähden ja valittiin parhaaksi ravintolaksi viime vuonna vaikka avattiin vasta keväällä. Ideanahan on tehdä annoksia perustuen vanhan ajan resepteihin.


Kuuluisa meat fruit eli liha hedelmä. Kaikkihan sitä söi stten siellä. 


Chiken oysters, eli kana ostereita, luuydintä, piparjuuri pyrettä. Kana osteri on se pieni pallukka kanan selkäpuolella.



Sous vide härkää.


Sous vide ankkaa.
Pääruoat oli oikeestaan parempia kuin alku tai jälkiruoat, eikä olla koskaan saatu niin mureaa härkää tai ankkaa. Härkää oli matalalämpökypsennetty 50 tuntia ja sitten pintakypsennetty vartavasten tehdyssä uunissa. 


Sompan apuri.


Punkkupullo valittuna hirveimmältä viinilistalta ehkä ikinä. Pientä ylihinnoittelua ilmassa.


Suklaapatukka ja inkiväärijäätelöä.


Suet taikina sitruunakaramelli paistos.



Maitosuklaa Earl Grey ganache ja kumina keksi.


Ensimmäistä kertaa kuulemma kokeilivat tehdä jäätelöä pöydässä eilen illalla. Ylihinnoittelun juhlaa: 8 puntaa vaniljajäätelöpallo ja sitten se asiakas pudotti sen siihen pöydälle.


Keittiö on poikkeuksellisesti keskellä ravintolaa.


Vietettiin aivan mahtava ilta ja saatiin sitäkin hienompi kokemus. Poistuttiin iloisina Lontoon yöhön.



3 kommenttia:

  1. Kjih, samoilla kujilla palloilin juuri eilen :) Alkukuvien perusteella meinasin pistää tuon ravintolan ihan korvan taakse, kunnes alkoi vaikuttaa vähän turhan fiiniltä ja ylihinnoiltellulta minun budjettiin ja makuun. Nuo annokset ovat myös kovin erikoisesti aseteltuja ainakin kuvien perusteella :O Mitä tekotaidetta! (?) xD Saanen udella, mikä olikaan koko potin loppusumma? :O

    Harrodsin valot on kyllä aika mahtava katseenvangitsija keskellä kosteaa ja pimeää Lontoota. Kävelin eilen muuten erehdyksessä Hyde Parkin päästä päähän, se kun näytti kartalla hiemen lyhyemmältä matkalta. Mutta mitä vielä! Puistohan jatkuu jatkumistaan! :O On se vaan kaunis paikka. Siellä tallatessani hairahdun aina haaveilemaan, että opiskelisin mieluummin Lontoossa. :)

    Kiva postaus, raportoihan enemmänkin paikallisista kuppiloista ja ravintoloista, jos satut käymään. Minua kiinnostaisi kuulla Nordic Baker -kokemuksia! En ole vielä käynyt ja olen kuullut seä kritiikkiä että ylistystä. Mikä lienee totta.. ?

    Mukavaa maaliskuuta sinulle taasen!

    VastaaPoista
  2. Hei,
    Nordic bakerysta voin sen verran todeta että siellä on ilmeisesti taso vähän päässyt laskemaan. Itse olin myös pettynyt siihen ettei siellä enää myydä suomalaista suklaata. Ollaan käyty sieltä aikoinaan hakemassa korvapuusteja ja kahvia, mistä voin kertoa sen verran että ne tehdään paljon makeammalla reseptillä kuin suomessa. Eli britti tyyliin ällömakeita. Vilkuilin silloin myös suolaisia ja näytti aika vaatimattomilta.
    Suomalainen nyt on ylikriittinen kaikesta.
    Tykkään kyllä paikasta, ja se on mukava pysähdyspaikka kesäisessä sohossa, golden squaren takia.

    VastaaPoista
  3. Voi mikä pettymys. :( Täytynee kuitenin käydä itse vielä todistamassa asia todeksi, että voin kitistä ja valittaa aiheesta ihan henkilökohtaiseen kokemukseen nojaten. Olen kriittinen nainen ja ylpeä siitä! Ei tämä maailma nöyristelemällä parane ;)

    Olen tulossa Lontooseen 22.3 katsomaan Sofi Oksasen Puhdistuksen ja mulla on koko pitkä päivä aikaa Lontoossa. Ehkäpä piipahdan ko.kuppilassa lausumassa parit valitut sanat paikan pyörittäjille ;)

    Mukavaa naisten päivää sinulle!

    VastaaPoista