lauantai 1. syyskuuta 2012

Lisää lomakuvia (osa3)


Tykkään tosi paljon Portugalilaisesta tyylistä käyttää maalattuja laattoja talojen ulko ja sisä puolella. Lissabonissa on asialla omistettu loistava museokin. Portossa on paljon kiinnostavaa arkitehtuuria, koko ajan jotain nähtävää ja valokuvattavaa.




Cafe Majestic on kuuluisin ja näyttävin kahvila Portossa. Meidän siellä käydessä lounaalla se oli täynnä turisteja.



Paikallinen voileipä. Pihviä, juustoa, kinkkua, kananmuna, lihakastiketta ja vuorattuna juustolla. Aika miehistä. Itse halusin vain pienen salaatin.


Pahin houkutus  oli paikalliset leivokset joka ikkunassa.



Maailman kaunein kirjakauppa. Virallisesti.





Eihän siellä mitään kuvia olis tietenkään saanu ottaa, kuten vasta tässä vaiheessa huomasin.


Canastra Azul ja ihana ravintola idea, jossa tavallisen asiakkuuden sijaan ollaan kylässä omistajien luona. Juomat saa valita kolmesta vaihtoehdosta (vettä, puna tai valkoviiniä tai valkoista sangriaa), on vain yksi 5 ruokalajin yllätysmenu ja lähdettäessä laitetaan pieneen koriin sen verran kuin haluaa maksaa illasta. Ruoka oli perinteistä kotiruokaa mutta myös erikoisia makuyhdistelmiä. Alkuun kasvissosekeitto, sitten pieni musta papu salaatti, tapasleipiä melonista, marjoista, oliiveista ja sienistä, pääruokana tomaattinen kala makaroni pasta paistos. Jälkiruoaksi kotona tehtyjä kakkuja, juustokakku, omenakakku ja suklaapiiras, ja tietenkin port viiniä. Kaiken tarjoili Portugalin ystävällisin mies.





Me saatiin isännältä kolme palaa kakkua kun itse en voinut syödä sitä kala pataa ollenkaan. Jälkkäri olikin parasta!





2 kommenttia:

  1. Ihania lomapostauksia on ollut nämä! Näyttää ihastuttavalle paikalle. Ja tuo kyläravintola sai kuolan valumaan ja hymyn huulille!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis. kyläilyravintola oli kokemuksena ihana ja virkistävä. Vaikka tai ehkä juuri siksi että ruoka oli kotiruokaa. Ehdoton oma suosikki!

      Poista