sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Karamelli-omena paistos


Meiltä löytyy viikonloppuisin aina muutama ylimääräinen omena työeväistä unohtuneena. Löysin niille mukavaa käyttöä uuden jälkkäriohjeen muodossa. Käytin muutaman punaisen omanan ja yhden granny smithin, mutta mitä kirpeämpi omena sitä parempi.

Daven mielestä omenat pitää kuoria kokonaan ennen valmistusta, mutta itse tykkään vaan pestä ne kunnolla. 

Pannulla sulatetaan pieni määrä voita ja lisätään pilkotut omenat. Kypsennetään yksi minuutti ennen kuin lisätään muutama lusikallinen muscavado sokeria. Tavalliseen sokeriin verrattuna muscavado sokeri antaa karamellisen ja toffeisen maun. Otetaan pois lämmöltä kun sokeri on sulanut ja jaetaan uunivuokiin.

Päälle ripotellaan sekoitettuna voita, sokeria ja kaurahiutaleita. Seokseen voi lisätä hiukan jauhettua inkivääriä maun mukaan. Sokeria kannattaa käyttää oman maun mukaan. Paistetaan uunissa 180 astetta noin 20 minuuttia. Hyvää sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa. Mukavan syksyistä.


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa niin hyvälle <3 pitänee testata joskus..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. vaikeusastekkin on kovin matala ja pystyy helposti tekemään etukäteen odottamaan kypsennystä.

      Poista