sunnuntai 7. elokuuta 2011

Tottenhamin mellakat

Tottenhamissa poliisi ampui torstaina jonkun pikkurikollisen, siitä seurasi eilen, lauantaina, mielenosoituksia, jotka yltyi mellakaksi. Yön aikana muutama rakennus ja joitain poliisi autoja on poltettu. Lehtitietojen mukaan useita poliiseja on haavoittunu ja kymmeniä ihmisiä pidätetty. Tottenham on onneksi kuitenkin pitkän matkan päässä sieltä missä me asutaan.
Yön aikana Tottenhamin high streetin eli pääkadun kauppoja oli ryöstetty ja tuhottu. Kyseessä on lähinnä elektroniikka ja urheilu kaupoista. Mellakat on siis saanut liikkeelle ahneita ja typeriä ihimisä jotka vaan haluaa käyttää tilaisuutta hyväkseen.
Tänään aamulla, sunnuntaina, Tottenhamiin johtava pääkatu oli suljettuna sinne päin menevältä liikenteeltä. Bussit ei suostu menemään sinne, eikä metro kulje. Tän illan aikana ryöstely on ilmeisesti siirtyny jo Wood Greenin alueelle, mutta siellä ei mellakoida.
Meidän kadulla ei tilannetta huomaa ollenkaan. Pääkadulla vaan on ne poliisin sulut matkan päässä. On hyvin rauhallista. Kuullaan vaan silloin tällöin poliisisireenejä ja poliisihelikoptereita. Kaikki naapurit tuntuu olevan kotona eikä olla huomattu et ihmiset olis lähdössä mihinkään.
Ollaan pysytelty päivä kotona, seurattu nettiä, twitteriä ja virallisia uutisia asioiden etenemisestä. Jos levottomuudet yhtään enää leviää tänne suuntaan ajetaan autolla Southamptoniin Daven vanhemmille.
Kaikki on siis hyvin ja täällä on rauhallista. Tehdään just ruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti