tiistai 13. syyskuuta 2011

Synttäri viikonloppu

Moikka! Olipa kamala toi viime viikko ku mitään ei pystyny tai jaksanu tehdä. 

Alotin työt Primrose Hillillä Pohjois-Lontoossa. Paikallinen ravintolakulttuuri on vähän erilaista kuin Suomessa. Työpäivät alkaa 9.30 aamulla ja loppuu illalla siihen ku rafla menee kiinni eli työpäivät venyy yleensä sinne 13-14 tuntiin. Ja aamulla sitten taas uudestaan. Tosin varsinainen työtahti ei oo niin paha kuin Suomessa. Täällä kaikki on suunniteltu idiooteille. Palkkakin on sitten sitä luokkaa. En edes uskalla laskea varsinaista tuntipalkkaa koska pelkään et alan itkeä ja kieltäydyn edes menemästä töihin. Mutta voin sanoa että palkka maksetaan pähkinöinä. Ei siis mikään ihme ettei ne onnistu saamaan kunnon työntekijöitä tai saada ihmisiä jäämään pidemmäks aika samaan paikkaan.


Lauantaina käytiin aamulla taas pankissa ja vaikka ne oli sanonu et saat pankkitilin heti ku saat töitä niin enpäs vieläkään saanu. Tällä kertaa sanoin sitten heille ihan suoraan että kiitti nyt riitti. En haluu olla enää missään tekemisissä HSBC:n kanssa. Kerroin sen heille myös sähköpostissa virallisen valituksen muodossa. 


No kuitenki, illalla Dave vei mut syömään Odetteen! Oltiin varattu pöytä synttäri-illalliselle jo viikkoja ennen ku edes hain sinne töihin ja ne oli niin innoissaan et ollaan tulossa, et oli pakko. Ja olihan se mukava käydä kokeilemassa paikka asiakkaan näkökulmasta. Ruoka siellä on aivan mahtavaa! Syötiin alkuun kyyhkystä ja Dave otti Sian pää mustamakkara terriiniä, joka on meidän nimikko alkuruoka. Pääruoaksi söin Walesilaista lammasta ja Dave söi Pikkikampelaa, annos joka voitti jonku telkkukilpailun ja tarjoiltiin sitten Kuningattaren 80vuotis synttäreillä. Jälkkäriks pistaasikakkua ja mansikka juustokakkua.


Sunnuntaina oli mun varsinainen synttäripäivä ja Dave toi mulle sänkyyn aamulla Amerikkalaisia mustikka pannukakkuja ja vaahterasiirappia. Oli ihan mahtavan makusia! En vaan ymmärrä et miks siihen päälle pitäis laittaa vielä VOITAKIN!



Äiti lähetti mulle ihanasti kaks paria vihreitä villasukkia ja Davelle oman liilan parin! Dave laitto omansa heti jalkaan ja otti ne pois vasta kun sanoin että eikö sulle tuu kuuma noi jalassa.


Davelta sain lahjaksi Hummingbrd Bakeryn leivoskirjan. Oltiin leipomossa just käymässä muutama viikko sitten. Ja sitten sain salaa haaveilemani vedoksen van Goghn maalauksesta Almond Blossoms, johon rakastuin jokunen kuukausi sitten. Käydään kehystämässä se ja pari Daven maalausta ja laitetaan ne seinille. 



Sunnuntai lounaalla käytiin taas The Queensin terassilla. Aurinkokin välillä paisto mut sit alko taas sataa.







Illalla juotiin vähän shampanjaa ja syötiin tapaksia ja juustoja. Shamppis oli tervetuliaislahja Daven vanhemmilta ja oltiin säästelty sitä ehkä juuri tällaista iltaa varten. Aivan loistava syntymäpäivä viikonloppu!!!





7 kommenttia:

  1. Ihquu bejbee raksuu! Tuliko mun viesti perille vai oonko ihan saamaton kopioimaan edes ulkomaisia puhelinnumeroita naamakirjasta? ;) Iksu piksu ja koita jaksaa duunissa hani!

    x x x Maria

    VastaaPoista
  2. Työolot täällä enkkulassa on tosiaan kuin jostain kehitysmaasta, mistään ei makseta mitään ja kaikessa yritetään vaan vetää välistä ja polkea työntekijöiden minimaalisia etuja maan rakoon. Työehtosopimuksia tai liittoja ei (juurikaan) ole joten se antaa vapaat kädet kaikenlaiselle venkoilulle. Toivottavasti sulla kuitenkin alkaa sujua hienosti omassa duunissa :)

    VastaaPoista
  3. Kuinka tiheässä on vapaapäiviä? Aloitin vasta hoitoalan työssä ja nyt olisi 14 päivän työputki ja hyvinkin aamusta iltaan niin kuin sinullakin. Ilmeisesti "viikkolepoa" ei tunneta?
    Kyllä tämä vähän aikaa menee, ja kun työtahti tosiaan ON kevyempi niin en ainakaan vielä valita :)

    VastaaPoista
  4. Ai niin, alkoi kiinnostaa miten kaikki on suunniteltu idiooteille? :D

    VastaaPoista
  5. no vapaapäiviä on kuitenki ollu se kaks viikossa. ilman niitä olisin jo heittäny hanskat naulaan mut sit taas osa vuoropääliköistä on laitettu tekeen 12 päivää putkeen. ihme touhua.
    no meillä on kaikille työnimikkeille omat listat tehtävistä mitkä pitää päivän aikana suorittaa.. näin koulutustakin voi karsia kun vaan iskee listan käteen.

    VastaaPoista
  6. Näköjään pitää alkaa itse pitää vapaapäivistä meteliä, ei niitä näytä automaattisesti saavan :P

    VastaaPoista
  7. joo ehdottomasti pitää vaan mennä sanomaan että tällänen ei nyt vetele. mä vaan röyhkeesti sanon et mitkä päivät haluun vapaaks..

    VastaaPoista