torstai 1. syyskuuta 2011

Töitä!


Työnhaku kävi jännitysnäytelmäksi. 

Ensimmäisenä tuli soitto Michelin tähti paikasta jota pyörittää Islantilainen keittiömestari ja Ranskalainen sommelier. Paikalla on erittäin vaikuttava viinilista ja yli sadan shampanjan shamppis lista ja siihen kuuluva shampanja baari. Ruoka on modernia Eurooppalaista Skandinaavisin ja Islantilaisin vaikuttein. Somppa-ravintolapäälikkö haluaa mut shamppisbaarin vastaavaksi muutaman kuukauden ajaks jonka jälkeen voisin siirtyä saliin tai jäädä juomapuolelle harjotteleen. 

Tein baarissa koevuoron, aina välillä vilkuillen kaivaten ravintolasalin puolelle, samalla kun näpersin menemään Ascottia tai Shampolitania. Siitä on yli vuosi kun viimeksi tein koko illan baaritiskin takana, mutta ihan kivasti se meni. 

Sitten tuli soittoa ravintolasta Mayfairissa, myös Michelin tähti paikka, joka kuuluu kolmen ravintolan ryhmään. Tapasin siellä ketjun omistajan ja ravintolapäällikön. Ravintola on bistro tyyppinen rentoa mutta hyvää palvelua painottava ravintola viikottain vaihtuvine ruokalistoineen. Ravintolapäälikkö tarjosi hovimestarin paikkaa. Tästä tuli heti ykkös vaihtoehtoni.

Mutta kun kävin tekemässä loistokkaan tunnin mittaisen koevuoron melkein tyhjässä ravintolassa petyinkin kovasti. Palvelun taso, asiakkaiden taso ja koko paikan tunnelma oli tylsä. Lontoossa jaellaan Michelin tähtiä ihan kelle sattuu ja miten sattuu. 

Seuraavaksi soitti vasta avanneen hotelliravintolan Australialainen ravintolapäälikkö, kävin erittäin vaikuttavassa linnassa haastattelussa, ja tarjosivat myös hovin paikkaa. Tässä ravintolassa on parasta työmatkan lyhyys ja mahtavan hieno ravintolasali. Itse lista on vähän tylsähkö. Plus oon lukenut joitain ei niin imartelevia arvosteluja. Komea se kyllä on.


Kulman takaa tuli sitten SUNNUNTAIaamuna soitto että mun suosikki ravintolan ravintolapäällikkö täällä. Tuletko haastatteluun? Paikassa on Skotlantilainen keittiömestari ja ruoka Englantilais-Ranskalaista. Kauden raaka-aineita ja lähiruokaa. Sanoin sitten ihan suoraan että nyt on kyllä niin että oon jo käyny parissa haastattelussa ja oikeestaan jo valitsemassa parista rajatusta vaihtoehdosta mihin oon menossa. Jätin asian muhimaan.

Maanantai aamuna (pyhäpäivä) tuli sitten pitkä sähköposti jossa ravintolapäälikkö tarjoaa paikkaa, pelkän ansioluettelon ja sunnuntaisen puhelinkeskustelun perusteella. Siinä on miehellä jo yritystä, ja hyvä palkkatarjous, joten suostuin menemään tiistaina haastatteluun. Se oli pisin haastattelu neljästä jossa ravintolapäälikkö puhuin tunnin siitä millanen paikka on. Paikassa on paljon sellaisia asioita mistä tykkään ja se on paljon mielenkiintoisempi kuin edellinen ykkös vaihtoehto. Niinpä suostuin tekemään koevuoron myös siellä sitten keskiviikkoiltana. Jos vaikka silloin saisin päätettyä.

Kävin tekeen koevuoron eilen ja otin paikan vastaan. Alotan työt maanantaina. Nyt on sit viel kivasti pitkä viikonloppu vapaata molemmilla!

4 kommenttia:

  1. VAU, ONNEE MURU!!!

    ihanaa kun löyty sellanen paikka, mikä vaikuttaa hyvältä ja kaikkee! ♥

    halauksin, e

    VastaaPoista
  2. Kiitti kulta! Isot halit takas. <3

    VastaaPoista
  3. Viimein eksyin tänne sun hauskaan blogiin! Onnea paljon uudesta työpaikasta! Tarjouksiahan tuli vaikka kuinka :o Nauti Lontoosta, siellä on varmasti ihanaa!

    VastaaPoista
  4. Kiitti paljon ja kiva jos joku tätä jaksaa lukea! Lontoo tuntuu jo mukavasti toiselta kodilta ja kämppäki alkaa vihdoin olla asuttava..

    VastaaPoista